HELSINKI, 13. HUHTIKUUTA 2017 klo 12:32. Rosa (vas.) ja doula Salla tapasivat Rosan kotona vain muutamaa päivää ennen synnytystä. Salla valikoitui hänelle doulaksi ruotsinkielen taitonsa vuoksi. Salla asuu Suomenlinnassa, joten jos lähtö synnyttämään tulee keskellä yötä, hän ajaa omalla veneellään maihin.​​​​​​​
Rosa ennen synnytystä
Minulla on mieheni kanssa uusperhe. Voi olla, että hänen täytyy jäädä hoitamaan lapsia, jos emme saakkaan lastenhoitajaa. Haluan olla varma, etten missään vaiheessa synnytystä jää yksin, ja haluan tietää, keitä tukijani ovat. 
Päätin doulan ottamisesta mukaan synnytykseeni raskauden aikaisessa vaiheessa. Minulle on tärkeää, että saan synnytyksessä ilmaista itseäni äidinkielelläni ruotsiksi. Doulani Salla voi toimia tulkkina, jos kätilö ei puhu ruotsia.
Esikoiseni synnytys oli raju, käynnistetty synnytys. Sain kipuihini epiduraalipuudutteen, jonka jälkeen en pystynyt seisomaan. Toivon, että tällä kertaa synnytys etenisi omalla painollaan.
Toivon, että doulani on kartalla synnytykseni kulusta ja näkee kokonaistilanteen. Toivon, että hän on tukenani koko synnytyksen ajan. Doula on ammattilainen, joka tietää, mitä synnyttäminen on, eikä ota henkilökohtaisesti. jos sanon jotain pahasti.

NAISTENKLINIKKA, HELSINKI, 17. HUHTIKUUTA 2017 klo 23:06. Pää on syntynyt. Rosa keskittyy synnyttämään, kätilö vauvan ulosauttoon ja Salla Rosan tukemiseen. Seuraavalla supistuksella syntyy vartalo.

Rosa synnytyksen jälkeen
Synnytykseni alkoi yllättäen ja eteni hyvin nopeasti. Jouduin soittamaan ambulanssin, jotta ehtisin sairaalaan ennen vauvan syntymää. Salla ehti juuri ja juuri mukaan ambulanssiin. Puolisoni jäi ohjeistamaan lastenhoitajaa ja saapui sairaalaan pian vauvan synnyttyä.​​​​​​​
Lähdin sairaalaan suoraan suihkusta vain pyyhe päälläni. Sallan läsnäolo oli minulle helpotus. Oli tärkeää, että mukana oli joku, jonka tunsin. Vauva syntyi vain parinkymmenen minuutin päästä siitä, kun pääsimme sairaalalle.

NAISTENKLINKIKKA, HELSINKI, 17. HUHTIKUUTA 2017 klo 23:08. Rosa sai vauvan heti syliinsä. Napanuora ei ole vielä sykkinyt loppuun, se katkaistaan vasta, kun sen väri on aivan valkoinen ja veren siirtyminen istukasta vauvaan on täydellinen. Jopa 1/3 vauvan verestä on istukkaverenkierrossa syntymään asti, jonka jälkeen koko verivolyymi tarvitaan tukemaan vauvan oman hengityksen alkua.

Koko prosessi raskaudesta lapsivuodeaikaan olisi ollut huomattavasti stressaavampi ilman doulaa, joka osasi auttaa kaikissa käänteissä. Sain vastauksen kysymyksiini hetimmiten, eikä minun tarvinnut miettiä, oliko kysymys tyhmä.​​​​​​​
Kun vauva oli syntynyt, sain doulalta imetysohjausta. Osastolta en saanut ohjausta pyynnöistä huolimatta.

HELSINKI, 23. HUHTIKUUTA 2017 klo 16:42. Salla on imetystukikäynnillä Rosan luona. Vauvan imuote on kivulias. Salla kuuntelee, kuuluuko imettäessä naksutusta, joka voi viitata kireään kielijänteeseen.

Doula Salla
Olen pohjakoulutukseltani fiosofian maisteri. Kiinnostuin doulaamisesta ensimmäisen synnytykseni jälkeen. Minulla oli mahtava kätilö ja kokemus oli hyvin myönteinen.
Osaan tulkita ihmisiä, ja minulla on hyvä tunneäly sekä empatiakyky. Niitä ominaisuuksia tarvitaan doulan työssä. Näen doulaamisen tiimityönä.​​​​​​​
Painiskelen doulana sen kanssa, kuinka paljon työtä yhden perheen eteen voi tehdä. Aikaa menee usein paljon, eikä palkkiot vastaa todellista työmäärää. Pelkällä doulaamisella ei voi Suomessa elää. Haasteena on myös ammatillisuuden ja läheisten asiakassuhteiden välillä tasapainottelu.